Jangan lupa KLIK BANNER HEART BEAT ni !

Sunday, 25 April 2010

KATA SEMANGAT BAGI QISA YANG TENGAH TENSEN

Dateline : 30.4.2010

Peganjur :

Syarat-syarat:

KATA SEMANGAT BAGI QISA YANG TENGAH TENSEN :

1. Qisa sayang.. jangan tension2 sangat.. Kalau nak berjaya mesti rileks jer.. jgn terlalu ikut emosi, jgn terlalu memaksa. Ikut kesesuaian diri.. Yang penting bila time study tu... minda & perhatian harus tumpu..

2. Qisa.. cuba tarik nafas dalam2 dan hembus dengan spenuh hati.. Biar hilang segala yang membelenggu minda, jiwa & hati..

3. Qisa.. masa itu amat beharga.. Jangan jadi seperti akak.. yang terpaksa merangkak demi mengenggam ilmu. Sementara masih sihat, jgn runsing fikiran dengan perkara2 biasa. Kalu terlalu tension dgn study, just rileks.. Biar minda rehat dulu.. Qisa tau x.. akak terpaksa b'usung untuk ke kelas.. Terpaksa tangguh beberapa semester daripada kelas architecturer dulu kerana akak jatuh sakit hingga lumpuh. Semuanya mungkinjuga kesilapan diri sendiri yang tidak fikirkan kesihatan diri demi mengejar ilmu.. akhirnya akak tpaksa bhenti.. Ambik masa yang lama untuk mulakan semula.. Jadi apabila akak sembuh akak dah bjanji akan jadi new ALYA.. Tapi cita2 utk further study x pernah tbantut.. & akhirnya, walaupun hanya diploma.. Akak berjaya mengenggamnya.. Dan ketika itu akak lebih rileks.. selalu tenangkan minda & fikiran. Walaupun agak lewat usia sewaktu akak mengenggam diploma.. Tapi akak bangga sekurangnya, akak ada sesuatu d masa depan. Dan kini akak sudah bekerja dengan sukses sekali walaupun keadaan kesihatan masih belum pulih.. Jadi akak nak Qisa, jgn sia2kan masa yang ada.. Ingat, selagi berpeluang jagn lepaskan peluang itu.

GOOD LUCK UNTUK QISA...
SEMOGA MEMPEROLEHI PENCAPAIAN YANG CEMERLANG DALAM KEHIDUPAN.

JOM SAMA-SAMA KITA BAGI SEMANGAT PADA QISA:-

AIN , ZUE , ZATI , MIEMIEY



No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails