Jangan lupa KLIK BANNER HEART BEAT ni !

Sunday, 13 February 2011

Senang & Menang With Puteri Katek


Dateline : 14.2.2011

Peganjur:

RESEPI :-

CARA-CARA MEMASAK :
*
*
Perlu ada Ikan siakap y fresh lagi ni.


1. Lumurkan garam(sikit jerr) ke seluruh badan ikan.
2. Kemudian pecahkan sebiji/2 biji telur ayam & pukul.
3. Gaulkan ikan dengan telur y dipukul tadi
4. Last, taburkan tepung jagung keseluruh tubuh ikan. (saya suka letak banyak.. sedap)


Selepas dah settle step kat atas tu. Panaskan minyak.Pastikan betul2 panazz yer. Baru letak ikan ni dalam kuali. Time mengoreng ni, part Fain. Sebab saya x past lagi. Asyik terlompat-lompat ajer..

CARA MEMASAK KUAH SWEET SOUR adaaa ummphhhh

Sediakan lada hidup(cili) , cili boh 3 sudu , Bawang putih 3 ulas, Halia , Bawang besar , Tomato , Daun sup & Sos tomato+sos cili+sos tiram


kuah sweetsour yang siap dimasak

1.Tumiskan bawang putih + halia sampai wangi n kekuningan.
2. Masukkan cili boh. Tumis sampai naik bau.
3.Masukkan bawang besar/merah + cili y dipotong
4. Masukkan Sos tiram + sos tomato + sos cili (agak2 la bnyak mana)
5. Masukkan gula sikit.
6. Kalau perlu tambah air sikit
7. Last.. masukkan tomato.
8. Bila dah angkat boleh la tabur daun sup / daun bawang.


Tu dia.. Dah siap!! Kalau suka, kuah tu boleh siram atas ikan. Tapi, saya suka letak asing2 gini.. Kalo x habis makan, xlah membazir n boleh simpan lagi. Act, ikan tu xnmpak rupa sebab saya letak tepung jagung banyak sgt. Semalam masak lagi, n baru nmpak rupa ikan & menjadi.. hehehhehee

" SELAMAT MENCUBA "

Lagi resepi menarik-->


Jom Join:

1 comment:

putERi-kAtEk said...

waaa....kalau ikan lain pun boleh buat jugak kan...nyummy

thanks ye join

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails